top of page
  • Foto van schrijverRuurd Mosterd

Waterawareness en Apnea Surf Survival Clinics in juniLaatst mocht ik tijdens 'Waterverhalen' van Vaaren voor ruim veertig man bij The Shore mijn verhaal delen over mijn connectie met het water. Een spannend en prachtig moment voor mij.


Ik nam het publiek mee naar mijn jeugd, het opgroeien met binnenwater. Slootjes, meertjes, buitenzwembaden. Dit waren plekken van vrijheid en veiligheid voor mij.


Later, in mijn puberteit, kwam de zee om de hoek kijken. Ik leerde veel van de zee door te spelen met de golven. De zee liet mij mijn angsten en de 'stoke' voelen. In die tijd leerde ik over stromingen, muien, golfvoorspellingen door voornamelijk ervaringsleer. Er was geen internet, dit ging door schade en schande zeg maar.


Ik werd in het begin van mijn 'surf carrière' een aantal keer verrast door de zee. Voornamelijk in het buitenland heb ik een aantal keer diepe angsten uitgestaan bij hoge golven. Pure onderschatting en hoogmoed. De zee leerde mij diepe lessen van nederigheid en respect. Ik mistte in de tijd tools om te leren omgaan met mijn angsten voor hoge golven...


Gelukkig zijn er nu zoveel trainingsmogelijkheden om met je angsten om te leren gaan. In juni neemt Vaaren olv trainer Marcello Verkerk en Fysio Sebastiaan Heitkamp je mee in de wereld van het water, stromingen, golfenergie, ademwerk en focus. Klik hier voor meer informatie over deze twee mega interessant clinics.


Wees van harte welkom om te luisteren en te ervaren hoe de zee werkt, hoe je het lijf kunt trainen om met meer ontspanning en focus in het water te liggen. Welke waterman of watervrouw wil dit nu niet?! :)


Water awareness Clinic

Datum: zondag 12 juni 2022 van 18 - 22u

Locatie: Strandtent Het Puntje, Scheveningen

Kosten: 45 euro early bird / 60 euro

Boek hier!!!

Apnea Surf Survival Clinic

Datum: woensdag 29 juni 2022 van 20 - 22u

Locatie: Zwembad De Blinkerd, Scheveningen

Kosten: 35 euro early bird / 45 euro

Boek hier!!

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page