top of page
THP_6550.jpg

MIJN VERHAAL

Ik ben Ruurd Mosterd. Een vader, partner, vriend, buitencoach, trainer, ondernemer, surfer, professioneel buitenspeler, lifeguard, gymleraar en iemand die staat voor het behoud van de natuur en eerlijke kansen voor alle levende wezens. 

Mijn missie is om mensen naar buiten te nemen, buitenspelen, op avontuur, de natuur in. Vanuit die setting is er ruimte voor meer creativiteit, vrijheid en een aanzet tot een ruimer bewustzijn. Mijn onderneming is Vaaren, een bedrijf in buitentrainingen -en coaching

Mijn motto: 'Er is altijd een keuze hoe je omgaat met situaties in het leven. Soms is het licht, soms is het donker. Handel je uit liefde of angst? Welke keuze maak je? Zo simpel is het.'

Na mijn afronding van de HALO heb ik 15 jaar met veel plezier gewerkt als gymleraar in het speciaal onderwijs. Daarnaast ben ik 13 jaar vrijwilliger geweest van de Holland Surfing Association. Een prachtige tijd waar ik mocht pionieren met een aantal surfmaten. Ik was bondscoach en stond mede aan de basis van het topsport -en talenprogramma van de bond.

Van 2010 t/m september 2021 heb ik als trainer en coach deel uit gemaakt van team van Gezond aan Zee op Scheveningen.

Tussen 2015 en 2021 had ik met mijn watervrienden Michael Vallen en Joost Bakker het bedrijf 'Gezond aan Zee Outdoor'. En van 2018 - 2021 ondernam ik met sportpsycholoog Anneke Goslings oertochten. 

In 2021 is een nieuw avontuur begonnen met Vaaren. Nature is calling. Vaaren gaat over buitenspelen, verbinden en de natuur ervaren. Vaaren is een bedrijf in Den Haag gericht op de zee, watertrainingen en buitencoaching.  

Wees welkom voor een kennismaking in de vorm van een wandeling of een duikje. Mail mij op contact@ruurdmosterd.nl

Opleidingen:

Haagse Academie voor Lichamelijk Opvoeding – 2003

Surfcoach Level 1 – 2005

Surfcoach Level 2 – 2006

Physical Rehabilitation Trainer – 2011

Wilderness First Aid – 2015

Hike & Survival Instructeur – 2015

Mindfulness Cognitive Based Therapy Trainer – 2018

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap – 2020

Verdiepingsopleiding Coachen met karakter - 2022

Specialismes:

Buitenspelen

Water therapie

Outdoor skills 

Buiten coaching

Systemisch werken in de buitenlucht

Surfcoaching

Mindfullness

Holistische gezondheid 

bottom of page