top of page
  • Foto van schrijverRuurd Mosterd

Verwelkomen
Verwelkomen. Insluiten. Zijn met alle delen in jezelf. Zijn met alle delen in een groep, in een groter geheel. In een systeem. Mag ik er zijn binnen een systeem? De buitenwereld is diep verbonden met de binnenwereld. Door welke bril kijk jij naar die buitenwereld? Wat zijn jouw triggers?


Lange tijd was ik niet welkom met alles van mij in een groep. Ik dekte toe, deed erg mij best om aardig gevonden te worden. Liet mij binnenwereld niet of nauwelijks zien. Ik paste mij soms erg aan, ik speelde een spel. Ik ken het goed om onzichtbaar te worden in een groep, dat was veilig. Ergens vroeg in mij leven heb ik geleerd om zo te dealen met situaties.


Dit alles is wellicht wat zwart wit uitgedrukt, in werkelijkheid lag dit vaak genuanceerder. Vanuit een polariteit naar de dingen te kijken, wordt het leven soms zichtbaarder wat in het onzichtbare afspeelt.


Veiligheid en zichtbaarheid is voor mij een thema in de groep. Voel ik mij wel veilig? Word ik wel gezien? Mag ik er zijn? Vaak kon ik mij zo klein voelen, als iemand anders erg zichtbaar werd en de ruimte pakte. Dan was ik weg. Dan vluchtte ik, dan was ik figuurlijk erg klein. Dat herken ik ook zo in mijn lijf.


Ik weet nu waar dit gevoel vandaan komt. Een klein onzeker jongetje is wie ik dan kan voelen. Tegenwoordig weet ik dit, ben ik er mij bewuster van. Dit jongetje mag ik verwelkomen, erbij nemen. Ik heet dit deel in mij innerlijk welkom. Dat geeft mij gelijk een diepe verbinding met mijzelf.


In het welkom heten zijn er de momenten dat ik mij mag laten raken, dat ik kwetsbaar mag zijn, dat ik zichtbaar mag worden in de groep. En dat voelt zo goed. En fakking spannend ook. Het is de weg naar meer vrijheid. Van heel worden. Iedere keer heb ik daar innerlijk een spannende hobbel in te nemen. En ik ben er steeds meer okay mee ipv te schieten in veiligheidspatronen. Pure training.


Veel heb ik gehad aan de opleidingsdagen van het Coachcenter. Momenteel volg ik bij het Coachcenter een vervolgopleiding 'Coachen met karakter'. Een opleiding die diep ingaat op de karakterstructuren van een mens. En over systemisch werken. Fascinerend.


Ik heet jou welkom. Wees echt welkom met alles.


Tip: lees het boek 'Fontein' van Els van Steijn of het boek 'Maskermaker' van Wibe Veenbaas.71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorouders

Comments


bottom of page