top of page
  • Foto van schrijverRuurd Mosterd

Verankeren


Foto op Ter Heijde


In 2019 nam ik deel aan een zweethut. Ik zat met een club mannen in een donkere volop hete hut af te zien. Een sauna plus. We zongen, ademden, deelden. Ik deed mee aan een ritueel die haar oorsprong heeft bij de Lakota Natives.


Het was voor mij de reis naar de kwetsbare man in kracht. Een thema dat in die tijd speelde. De twee aspecten van man en kwetsbaarheid kwamen daar samen. Voorheen zag ik kwetsbaarheid bij een man als zwak. Ik had de overtuiging dat een man vooral hard werkend, mondig en stoer moest zijn. In die hut leerde ik wel anders…


Tot op de dag van vandaag heeft deze gebeurtenis diepe indruk gemaakt op mij. Ik heb dat moment kunnen integreren als een krachtbron, in het hier en nu, die ik kan inzetten op de momenten dat het leven uitdagend is. En die momenten zijn er zat. Hoe doe je dat eigenlijk..?!


Ik leerde ooit de tool ‘een krachtbron verankeren’ tijdens mijn coachopleiding bij het @coachcenter. Het is een proces van verbeeldingskracht en het lijf.


How to do:

Stap 1 Ga zitten, ontspan en volg je adem. Zorg dat je leeg bent in je hoofd. Ga naar een gebeurtenis, persoon of iets toe die jou kracht/inspiratie geeft.

Stap 2 Maak het beeld in je systeem zo groot en levendig mogelijk. Neem zintuigelijk waar, merk op wat je op subtiel niveau kan ervaren.

Stap 3 En nu komt het, op het moment dat het groots levendig voelt, veranker je het gevoel met een subtiel handgebaar. Ik gebruik bijvoorbeeld mijn hand en maak een mini shaka teken. Doe de stap 2 en 3 een keer of vijf om het te integreren. Het is puur trainen van het beeld, gevoel te verbinden met een gebaar.

Stap 4 test of je ‘subtiele’ handgebaar werkt. Doe het gebaar en check in of je in het gevoel , de kracht, kunt stappen. Waarom een subtiel gebaar? Dan kun je die makkelijk overal discreet en concreet inzetten voor jezelf.

Stap 5 Oefen in het echte leven! Nu heb je altijd je super powers mee onderweg op jouw pad.


May the forces be with you. 😘

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorouders

Komentarze


bottom of page