top of page
  • Foto van schrijverRuurd Mosterd

Van vaderschap naar persoonlijke ontwikkeling


Als het gaat over opvoeding hebben we met elkaar een flinke weg te gaan… Ik ben vader. Ik doe mijn best. Ik ben een gids voor mijn kids, ze zijn niet mijn bezit. Ook al wil mijn ego dit wel graag. Lees controleren, beheersen, overmatig sturen etc.


De weg naar bewuster vaderschap gaat gelijk aan mijn eigen proces. Ik leer van mijn kids. Ik heb werk te doen in delen van mijn gevoel en begrenzen.


Dr. Gabor Mate vertelt oa in deze podcast over hoe wij (volwassenen) geneigd zijn kinderen op te voeden op een destructieve manier. Uit contact, vanuit angst en met ziekmakende middelen (symptoom bestrijding).


Wat hebben kids nodig in de basis?

Kinderen hebben een warm welkom nodig door aanraking, openheid en nabijheid. Kinderen mogen zich vrij uiten van emoties. Kinderen zijn zonder voorwaarden al GOED GENOEG.


Drie aspecten die volwassenen raken (mij iedergeval wel) en wellicht zit hier een ‘kinddeel’ bij jou die om aandacht vraagt:


- ben ik welkom? Heet ik mijzelf welkom?

- ben ik vrij om mijzelf te uiten en mijn emoties te ervaren? Of zit hier een rem op?

- ben ik al goed genoeg zonder enige vorm van condities? Of werk of sport ik mij de pleuris?


Wees welkom om hierover te delen of te sparren. Ik heb grote stappen gemaakt op het moment dat ik erachter kwam dat ‘het kind’ in mij om aandacht vroeg.


Check it out!

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorouders

Comentarios


bottom of page