top of page
  • Foto van schrijverRuurd Mosterd

Vaaren Clinic: Yoga 4 Surfers

  • Yoga basics 4 surfers

  • After surf practice

  • Persoonlijke aandacht

  • Buitenspelen in zee


Wil je leren welke yogaposes je surfskills bevorderen? Zou je een yoga sequence willen leren die je kan gebruiken op dagelijkse basis als surfer? Wil je praktische tools aangereikt krijgen om surfblessures te voorkomen? Wil je een nieuwe ervaring hebben met de zee?

Deze clinic is specifiek ontworpen voor surfers. Yoga en surfen gaan hand in hand en hebben een lange geschiedenis. Kijk bijvoorbeeld naar de prachtige documentaire ‘The Yin and Yang of Gerry Lopez' van surfheld Gerry Lopez, . Yoga kan een surfer helpen te ontwikkelen tot een betere surfer en watermens.


Het doel van deze clinic is om surfers praktische tools aan te reiken en om yoga in te zetten om nóg beter en langer te kunnen surfen.


Yoga 4 Surfers is een clinic grotendeels ontworpen door watervrouw en eigenaresse Yogastudio Ouddorp Bellatrix van Wingerden. Bellatrix heeft meer dan 25 jaar ervaring als yogadocente, auteur van het boek: Yoga For Surfers en daarnaast is ze allround watervrouw. She walks the talk. Graag neemt ze jou mee in haar rijke (yoga)ervaring om jouw practice en skills naar een volgend niveau te brengen.


Oprichter van Vaaren en professioneel buitenspeler Ruurd Mosterd zal tijdens de clinic het laatste deel voor zijn rekening nemen. Ruurd neemt de club mee naar buiten, en laat iedereen het strand en de zee ervaren op een spelende manier. Dit deel is laagdrempelig, ontspannen en voor iedereen met een zwemdiploma.


Programma:

10.00-10.30 uur Koffie & thee, welkom, voorstel ronde met ingaan op doelen/ wensen surfers

10.30-11.30 uur Yoga sessie, alle yoga basics voor de surfer (Bellatrix)

11.30-12.00 uur Mini pauze

12.00-13.00 uur Standaard yoga sequens, na je surf sessie, deze wordt opgenomen (Bellatrix)

13.00-14.00 uur Lunch

14.00-15.00 uur Yoga gericht op jouw specifieke doelen, klachten en blessures, Q & A / practice (Bellatrix)

15.00-16.00 uur Waterflow (in wetsuit), buitenspelen in zee en afronding (Ruurd)


De clinic wordt gehouden bij strandtent Het Puntje in de fijne binnenruimte ‘de komma’. Ruurd zegt: "We vinden het de ultieme plek in Den Haag voor deze clinic. De vibe is perfect voor surfers die geïnteresseerd zijn in een start of verdieping van yoga."


Wanneer? Zondag 16 april 2023


Voor wie? Voor alle surfers die hun surf level willen verbeteren!


Waar? Strandtent Het Puntje (Strand Noord N, Scheveningen) Let op Het Puntje is per fiets bereikbaar of via de parkeerplaats op het zwarte pad en dan 15-20 min wandelen) Check: https://www.hetpuntje.nl/locatie


Kosten? 125 euro (incl lunch, tussendoortje)


Benodigdheden? Yogamat, makkelijk zittende sportkleding, wetsuit, handdoek


Bijzonderheden: wetsuit is eventueel te huur voor 15 euro voor de dag. Graag minimaal 3 dagen van te voren laten weten


Docenten: Bellatrix van Yogastudio Ouddorp en Ruurd Mosterd van Vaaren

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorouders

Comments


bottom of page