top of page
  • Foto van schrijverRuurd Mosterd

Ouder en kind

Ik wil je iets moois en krachtigs delen. Het vraagt om met een open houding dit te lezen. Als er een techniek is die mijn leven heeft verbeterd, dan is het systemisch werken. Via het boek 'de fontein' van Els van Steijn en mijn coachopleiding 'Coachen met Karakter' bij het Coachcenter heb ik veel geleerd over mijzelf en waar ik sta in de wereld.


Bert Hellinger is de grondlegger van systemisch werken en ik lees momenteel zijn boek 'de kunst van het helpen'.


Hij schrijft rake dingen. Het treft mijn rol als coach, vader en kind. Het gaat om je plek innemen in de wereld. Het gezin van herkomst is dan de kern om naar te kijken. Waar sta je in het gezin? Heb je de plek als kind onder je ouders geaccepteerd? Sta je naast je broers of zussen? Coachvragen die gesteld kunnen worden in dit werk.


Mocht het leven zwaar aanvoelen..? Mocht je het gevoel hebben een vreemde eend of een te vrije vogel te zijn? Dan is wellicht interessant om vanuit het systemisch perspectief te kijken naar het geheel.


Het mooie van dit werk is om het systeem, bijv het gezin van herkomst, neer te zetten in de ruimte met een coach. Er wordt als het ware een veld gecreëerd. Vanuit die space kun je informatie ophalen door je lijf als instrument in te zetten. Voelen dus. En daar is waar de magie ontstaat.


Wees welkom om eens hieraan te proeven. Ik doe systemisch werken in de buitenlucht. Dat maakt het voor mij nog kloppende. Aangezien de mens onderdeel is van de natuur.


Als bijlage een mooie meditatie van Bert himself uit het boek.


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorouders

Comments


bottom of page