top of page
  • Foto van schrijverRuurd Mosterd

Leven, geleefd worden of overleven


Ochtendgloren juli 2021


De afgelopen tijd ging snel voorbij, in actie. Nieuwe dingen creëren. Veel in flow. Heerlijk vind ik dat. Leven.


Al waren er momenten dat ik op de rem mocht trappen voor mijn eigen tijd en ruimte. Ik was aan het overleven of werd geleefd. De rem zocht ik op momenten op dat mijn lijf dit vertelde, mijn hoofd te veel aan ging of ik teveel getriggerd werd door externe prikkels. Signalen... Luisteren. Voelen. Wat wil ik nu?


Het laat mij zien dat er meer evenwicht komt als ik de tijd neem voor mijzelf. Connecten met mijn gevoel, met wat ik wil in relatie met de wereld. Hoe staat de barometer? Volg ik wel mijn eigen koers?


Wat mij helpt is om een routine te hebben. Ik neem mijn tijd het liefst 's morgens vroeg. Tijd om te focussen op ademhaling, beetje bewegen en wat ik wil met de dag, de nabije en verre toekomst. Ik zet mijn intenties, ik maak mijn dromen levendig. Ik voel dankbaarheid.


Leven, echt leven. Voelt tijdloos.


Geleefd worden voelt energie slurpend. Voelt als een blad in de wind, die met alle winden meewaait. Geen koers.


Overleven voelt krampachtig, gespannen, in angst. Klein.


De afgelopen tijd werd ik geïnspireerd door het volgende:


- Podcast van Giel met Roy Martina, check hier.

- De Fontein, van Els van Steijn over familieopstellingen

- De podcast van Paul Chek, bijna allemaal goed. Een groot inspiratiebron. Een reeks podcasts over 'evolve yourself is de moeite waard. Hier de eerste.
122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorouders

Commenti


bottom of page