top of page
  • Foto van schrijverRuurd Mosterd

Het is niet allemaal van jou

Wat een tekend beeld op de foto. Waar voor mij, en voor jou..?


Door hulp te zoeken ben ik tot vele inzichten gekomen over dit werk. Schaduwwerk. Carl Jung heeft veel gedeeld over deze kant van het menselijke bestaan. De kant die weggemoffeld wordt, waar niet over gesproken mag worden. Weggestopt door schaamte en schuld. Bewust en vaak onbewust.


Wat is van mij? Wat is van een ander? Waarom reageer je zo op een situatie? Is er een patroon te herkennen? Kosten bepaalde situaties of mensen jou veel energie?


We sleuren een hoop zooi mee dat niet van onszelf is. Ik bedoel daarmee overtuigingen, vibes, oude delen. Van papa, mama, opa, oma of van het collectief...


We mogen deze shit die vaak niet van ons is gaan aankijken. Het werkt bevrijdend. En het kan erg grootst en overweldigend voelen. In essentie is het de ruimte nemen om op jouw plek in het geheel te komen, jouw unieke spot. Vanuit respect en compassie voor het 'grotere' systeem.


Check het werk van Els van Steijn, Maarten Oversier en/of Gabor Maté. Ik heb veel geleerd van hun werk over systemisch werk en trauma.


Nu mag ik als buitencoach andere helpen hun shit aan te kijken of te bekijken waar het licht schijnt in het donker. Machtig mooi werk. En dat allemaal buiten in de natuur! 🤩🙏🏻


Bron van insta: @instituteofchildpsych

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorouders

Comments


bottom of page