top of page
  • Foto van schrijverRuurd Mosterd

Eigen tijd, vertragen, de boel de boel...Het moderne leven wordt snel geleefd. Tenminste, zo kan het voelen. We moeten zoveel, we willen zoveel. Presteren, geld hebben, een goede ouder zijn, een liefdevolle partner, succesvol zijn op de werkvloer, fit blijven, insta checken etc. In dat tempo zit vaak een hoop onrust, wilskracht, doorzettingsvermogen of overleving. Dit kunnen vormen van stress zijn.


Het is overleven, geleefd worden. Is het echt leven? Die vraag weet alleen jijzelf. Hoe voelt om zo te leven? Is er balans? Of knaagt er iets of zijn er patronen waar je continue in vervalt?


Het kan interessant zijn om je leven in rust vanaf de zijlijn of een afstandje te bekijken. Dit kan je alleen doen (hieronder lees je hoe) of met behulp van een persoon die je vertrouwt en jouw inspireert. De tijd nemen voor jezelf kan confronterend en leerzaam zijn tegelijk.


In rust ben je creatiever, meer jezelf en heb je een wijdere blik. Stress zorgt voor o.a. gejaagdheid, van A naar B willen, presteren en onrust. Dit is niet de modus om de juiste beslissingen te nemen.


Tip: Stap is in een andere richting, zoek de rust, de natuur, het lummelen op. Of lekker buitenspelen. Het hoofd, de gedachte, het ego, die zal dit wellicht afwijzen en niks vinden. Het zijn maar gedachtes... Je bent niet je gedachtes. Laat eens de boel de boel.


Door een andere richting te gaan dan je gewend bent, kun jezelf op nieuwe manieren ontdekken. Kom je wellicht tot inzichten over jezelf. Just do it. En neem wat schrijfgerei en papier mee, hier kun je je gedachtes ordenen op papier. Papier is geduldig.


Er zijn tijden geweest dat ik veel tijd met mijzelf doorbracht. Bewust zocht ik alleen het avontuur. Fietsvakanties, solo surftripjes of meerdaagse hikes. Het leverde mij altijd wat op. Inzichten, spannende momenten buiten mijn comfort zone en diepe verbondenheid met de natuur.


Momenteel zijn mijn eigen momenten een stuk schaarser door het gezinsleven. Ik heb mijn eigen tijd wel nodig om in balans te blijven. Hoe hou ik de balans voor mijzelf? Ik sta vroeg op, mediteer, doe ademwerk en oefeningen uit de Qi Gong. Af en toe ga ik op minitripjes in eigen land. Ik sport (buitenspelen) graag alleen.

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorouders

コメント


bottom of page