top of page
  • Foto van schrijverRuurd Mosterd

Balans...

Bijgewerkt op: 2 nov. 2021

In deze roerige tijden is het zoeken naar de balans. Ik kan mij zorgen maken over de gang van zaken in de wereld. Er is veel angst, en die boodschap wordt wijd verspreid. Wat als we de focus is 180 graden zouden omdraaien naar verbinding en liefde?


Wat je aandacht geeft groeit.


Persoonlijk volg ik het nieuws zo min mogelijk. Een aantal jaren geleden ben ik hiermee gestopt. Op aanraden van notabene een redacteur van een krant. :) Het nieuws bracht mij uit balans, het deed mij geen goed.


Ik kan mij beter focussen op de zaken waar ik invloed in heb, dacht ik. En dat doe ik nog steeds zo, en dat voelt het beste. Meer balans. Alles is energie, wat wil je allemaal wel niet absorberen in het leven? Het liefst de fijne mooie chille dingen.


Het is niet dat ik mijn kop in het zand wil steken. Ik pak mijn verantwoordelijkheden. Op hoofdlijnen krijg ik nieuwsitems mee die spelen. Dat is voor mij voldoende. Liever pak ik een goed boek, kijk ik een mooi docu of luister ik een podcast voor mijn dosis informatie innamen. Vitamine i ipv vergif* voor het hoofd. Zo ziek ik het.


Als het gaat om balans houden in dit digitale tijdperk. Wat kun je doen om balans te houden? Mijn inspiratiebron Paul Chek heeft een aantal mooie suggesties in het onderstaande filmpje. Sowieso mega interessant om zijn kanaal te volgen, te checken. Hij heeft vele interessante items op het gebied van gezondheid.


* Overmatig nieuws tot je nemen, en bedoel ik de negativiteit van het nieuws heeft een slechte uitwerking op het brein. Het zet je hoofd aan, je stress niveau schiet o.a. omhoog. Dit leidt tot negatieve gedachtes, je draait in cirkels rond in je hoofd. Deze vorm van zijn is een tunnelvisie staat. Alsof je door een leeuw achterna wordt gezeten. Hierdoor ben je makkelijker beïnvloedbaar. En gaat een stukje kracht verloren, kracht die in je zit.


Het tegenovergestelde van de focus leggen op externe factoren. Is de reis naar binnen maken. Voelen, mediteren, rust nemen, eigen tijd pakken, naar buiten, in contact. Hierdoor wordt je creatiever, kun je je geest en lijf rust geven. Laad je op. Voel je je beter. Neem je de regie in handen. Wordt je een fijner mens met meer verbinding voor zichzelf en de omgeving.107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page