top of page
  • Foto van schrijverRuurd Mosterd

Acceptatie van wat er is
Ik wil een super leuk onderwerp aankaarten Echt, het liefst heb ik iedere dag wel een tof gesprek over dit onderwerp. Virussen.


Het is leven gaat hand in hand met virussen, bacteriën. Niks nieuws onder zon. Een mens heeft zich altijd verhouden tot virussen. Alles is verbonden met elkaar. Nu daar zo'n hyperfocus op ligt, zijn we volledig in de greep gekomen ervan, een wurggreep.


En wat heeft het vooral opgeleverd? Voornamelijk verdeeldheid en angst in de wereld. Toch? Mijn constatering. En er is wat mij betreft een ander zorgelijker virus, het stille virus. Depressies onder jongeren, uit contact zijn, eenzaamheid etc zijn gevolgen van het 'afstand houden'. Er is zoveel angst en stress. Heee, we weten dat dit nooit een goede raadgever is.


Begrijp mij niet verkeerd, we staan voor complexe uitdagingen. Onze gezondheid is dramatisch geworden, de zorg is laag belastbaar, de kosten schieten de pan uit etc. Grote zorgen, daarvoor zijn grote daden nodig. Leiderschap ontbreekt hierin momenteel. Er is geen holistische visie op het geheel. Dat mis ik.


De uitnodiging is wellicht om het virus te accepteren als een gegeven. Hoe sta jij daar tegenover? De Engelse mindset bijv. Een grondhouding in acceptatie van hoe het leven nu is. Het zal er zijn, er blijven en blijven muteren. Want dat doen virussen nu eenmaal.

Laten we ons vooral focussen op onze kracht (liefde), onze gezondheid en onze verantwoordelijkheden voor onszelf, onze dierbaren, de kwetsbaren en de planeet. Hoe voelt dat? Want wat je aandacht geeft, groeit. Nu ligt die aandacht zo verkeerd.


Wat kun je doen om zo gezond en happy mogelijk om te gaan met het leven? Eerst naar binnen, om naar buiten te kunnen. Wat leeft er binnen in je? Hoe voelt je lijf en geest van binnen? Wat heeft aandacht nodig?


Een leuke tip! Ik sta sinds een kleine maand om 5 uur op vijf dagen in de week. Ik beweeg dan matig tot intensief, ik doe ademwerk en meditaties en ik studeer. Dat voelt volop goed!!


Doe iets. Spreek je uit. Deel. We hebben elkaar zo hard nodig. Vanuit liefde en een bewuste mindset.


Een van mijn helden in deze tijd is dr. Richard de Leth, die een ander geluid durft te verspreiden. Het gezondheidsvirus. Tegen de stroom in. Daar is moed voor nodig. Het bovenstaande filmpje is al weer wat ouder, maar geeft wel de kern aan van waar het ECHT over gaat.

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Voorouders

Comments


bottom of page